De stapelhut van Achmed

Achmed waakt over een leegstaand kamp naast Yasmina en hij woont er ook. Zijn motto is ‘beter iets doen dan niets doen’ en dat is erg knap, want hij heeft niets te doen. En zoals water een weg zoekt naar het laagst gelegen punt, zo zoekt Achmed een weg omhoog met zijn hutten.

Vol trots laat hij me zijn nieuwe bouwwerken zien, namelijk twee hutten gebouwd op reeds bestaande hutten. Per hut heeft ie er twaalf weken aan gewerkt (ik heb ‘m horen timmeren en vroeg me al af waarom?) en kan zodoende voldoen aan een vraag die toeristen hem vaak stellen: we willen meer en vooral een mooier uitzicht. Raadselachtig want er is geen toerist te bekennen.

achmed

Achmed

Via een smalle ladder troont hij me mee naar boven en om te benadrukken dat ’t hier gaat om een stevige constructie springt ie een paar keer hard op en neer. De hut trilt op z’n grondvesten en ik kijk benauwd om me heen. Maar geen angst, want de vloer kan minstens twaalf personen dragen. Ook bij hoog water is het allemaal reuze handig.

Abracadabra

Ik vraag niet verder en prijs hem de hemel in. Maar het bouwsel is foeilelijk en bij stevige wind waait de verdieping er gewoon vanaf. Althans, dat hoor ik anderen al weer zeggen.

Maar zijn enthousiasme ontroert me. Achmed komt uit Opper Egypte en de wereld lijkt geen vat op hem te hebben. Hij oogt al jaren niet ouder dan 35 en hij lacht altijd.

2 comments

  • Nydia

    Topinstelling! Het is waar. Positief blijven doet leven!
    Vraagje: Sanitair? ????

  • Rosalien Blommestein

    Sanitair??? Ik verblijf niet bij Achmed en zéker niet in de stapelhut. In Yasmina rommel ik een beetje aan. Dat kan omdat ik het kamp voor mezelf alleen heb, niemand kijkt mee op de gevoelige momenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *