Daar staan we dan

Niet alles loopt op rolletjes. DeToyota van Sabah (inmiddels ook een beetje mijn Toyota) komt hortend en stotend tot stilstand in het rulle zand en is niet meer vooruit te branden. Ik stap uit en wacht af, uit mijn mond geen wanklank. Sabah gooit de motorklep open en begint wat te prutsen – dat heb ik ‘m vaker zien doen – en ik hoor hem mompelen ‘Broke. Needs reparation’.

Aanduwen

de uitlaat spuugt roet uit

Gelukkig doet zijn mobiel het wel en al snel bereikt hij wat vrienden die de auto komen aanduwen. Wanneer de motor onzeker begint te draaien en traag op gang komt, spuugt de uitlaat wolken roet uit.

De Toyota herpakt zich en we kunnen verder. Dit ritueel zal zich deze avond nog een paar keer herhalen. Maar het lukt toch nog om een fles heerlijke rode wijn (Obelisk) op te pikken bij de dranken-loods van Maurice, terwijl Sabah met draaiende motor op me blijft wachten.

Tijd speelt hier geen rol en zeker geen verloren tijd. We komen diep in de nacht aan in Yasmina en hebben de avond goed besteed. Een Arabische variant op de processie van Echternach.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *