De wondere wereld van de crocs

In Nederland heb ik ze al volop gezien en ook hier zijn ze inmiddels een ware hype: plastic instappers, de zogenaamde crocs. Ze komen uit China, verspreiden zich over de hele wereld, ze zijn spotgoedkoop en vooral esthetisch onverantwoord.

Ook ik heb me er nu aan bezondigd, omdat mijn charmante slippertjes zijn zoekgeraakt en de crocs – van iedereen en niemand – alom aanwezig zijn. De maat doet er niet toe, ze dienen het gemak en eerlijk is eerlijk, ze lopen nog lekker ook.

Toch storen deze krengen me meer dan elk ander lelijk massaproduct schoeisel. Waarom toch? Misschien omdat het alles vertegenwoordigt waarover ik me zorgen maak: goedkope troep uit China (in vliegtuigen, schepen, vrachtwagens), het materiaal, de verplatting en dat alles op elkaar gaat lijken. Zoiets moet het zijn.

Een reactie

  • Hans

    Gezien de titel van je stuk was ik even bang dat het om echte krokodillen zou gaan die de wereld veroveren.
    Want dat kunnen ze best, al zal de Sahara toch wel moeilijk terrein voor ze blijven.
    Ik ben dus gerustgesteld, het gaat ‘alleen maar’ om schoenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *